fredag den 2. november 2012

Smukke Caribien - nu med billeder ...


Mens jeg sidder og skriver dette, sysler Tanja rundt og pakker sine ting. Jeg fatter ikke, at der allerede er gået to uger og at Tanja forlader Costa Rica i morgen ...  

Junglen og Caribien har virkelig gjort sit bedste for at prøve Tanja af. Hun har været jungle-syg og er blevet udsat for rotter, wolfspiders, bad boys og eksorbitante mængder rom. På grund af vandmangel har hun ikke fået et bad i fem dage. Hun har spist friskfanget haj og drukket kolde øl på stranden. Hun er blevet tilbudt kokain og pot - og har sagt nej til begge dele. Hun er blevet nevet i måsen og har fået sit navn registreret hos immigrationsmyndighederne. Men hun har også snorklet på koralrev og hængt ud på bounty-strande. 

Alt i alt vil jeg mene, at hun har oplevet Puerto Viejo fra sin allermest excentriske side ... 

Og mens alt dette er sket, har jeg forsømt bloggen. Om et øjeblik kører jeg Tanja til San José og vinker hende af sted - i mellemtiden håber jeg, at I vil hygge jer med denne lille hastigt sammensatte billedkavalkade fra de sidste to uger ... 

Edwin med sin hest - ja, det var den hest som blev angrebet med machete og skåret i hovedet. Derefter blev hesten stjålet og genfundet - og nu går han og hygger sig oppe ved Edwins hus ..


Dette er det sidste der er tilbage af en fiskerby der engang lå i junglen. Huset bebos af en ældre herre, der har så mange historier at fortælle, at jeg agter at besøge ham med en flaske rom ...


 Mange steder går regnskoven helt ud til havet. Jeg kan ikke få nok af at kigge på det - for jeg synes det kombinerer to af verdens smukkeste ting på fineste vis: Det Caribiske Hav og junglen. 


Denne her lille fætter stødte jeg på, da jeg var ved at vaske gulv. Jeg synes, at jeg kender så mange forskellige insekter nu. Men junglen bliver ved med at give mig flere sære væsener at kigge på. Bemærk de sjove blad-ting på bagbenene. For slet ikke at tale om det smagfulde, gule kropsmønster. 


 To dage var Tanja og jeg ude med båd. Vi sejlede langs kysten fra Manzanillo og næsten ned til Panama. Her er et lille stemningsbillede fra den tur. 

 Tanja og Funky truede med at fratage mig de kolde øl, hvis jeg to billeder af dem, mens de lå og snorkede i solen. Så I må nøjes med et billede af Carla. Dette er en af de mange strande, som er dejlig øde og fin at se på. Vi medbragte en kæmpekasse med knust is, kolde øl, chips og småkager. Så kan man lige klare det!

 Mere udsigt ...


 Vores bådfører Bako. Han er en af Edwins venner og var fed at have som guide. Han har levet her hele sit liv og kender området som sin egen bukselomme. 


 Aj, aj, aj - jeg bliver stadig overrumplet over at bo midt i al den skønhed. 

 Funky medbragte snorklinggear og bredt smil på turen ... 

 Her står jeg med fødderne i brakvand. Bag mig ligger en stor mangroveskov og foran mig ligger det Caribiske Hav ...

 Gribbene er nogle af mine yndlingsfugle heromkring. De ser åndssvage ud, når de hopper rundt på jorden. Men i luften er de bjergtagende smukke og elegante at kigge på. 


 Hvide ibiser. Her fanget i mangrove-skoven. 

 Tanja mødte selvfølgelig også Charlie, som gjorde det til en kær vane at begrave hende i rastahår og kysse hende inderligt, hver gang han spottede hende i nærmiljøet.

 Oh, Caribien - jeg elsker dig <3


 Det er noget af en kontrast at sejle fra det larmende hav og ind i en fuldstændig stille mangrove-skov. 
Sidst jeg var der, var Momme og jeg så heldige at opleve en flok edderkoppe-aber på nærmeste hold. Så heldige var vi ikke denne gang. 
 Redningsveste bruger man mest som et dekorativt indslag. Der var kun én til deling. Men vi kæntrede jo heller ikke ...

 Når det regner om natten, kommer de små, grønne giftfrøer frem og hopper rundt om min trappe om morgenen. Jeg holder aldrig op med at synes, at de er helt perfekte at se på. 

 Dette er det sidste billede, jeg tog af Rafael, inden han tog af sted. Min mexicanske vagabond - jeg savner ham meget. 

 Blomster og en hængekøje. Så behøver man ikke så meget mere ...

 Dette billede har Funky taget - og jeg synes det er fantastisk. Han er netop draget ud af døren med mit kamera for at øve sig. Han er fast besluttet på at blive Caribiens bedste fotograf. Hvilket ikke er en urealistisk plan. Han er god!

 Smuk pige der får sin første surferlektion ...

 Denne myre bor ude på min veranda. Jeg tror det er en myre, men jeg ved det ikke. Den er alene - og den kan hoppe. Vi er meget fascinerede af den ...

 Jeg har altid taget rovfugle som et godt tegn. Derfor er jeg glad for, at denne sorte høg har slået sig ned ved siden af mit hus. 

 Bierne og bananblomsten. 

 Alle surferinstruktører er utrolig velproportionerede. Men Funky påstår hårdnakket, at de er nogle slemme drenge, som man skal holde sig fra ...


 Drengene fra Lazy Mon ...


 Tanja og jeg har en tilsyneladende meget alvorlig snak i hængekøjen. Faktisk tror jeg det billede er taget en af de første dage, hvor Tanja var syg.

 Aldrig snorkle uden solbeskyttelse ... Jeg bliver smidt ud af vampyrernes landsforening, hvis jeg får mere farve. Al den solbrændthed går simpelthen ud over mit Morticia Addams-image.

 Smukke Tanja  - glad og veloplagt på vandet.

 Aner ikke hvad Funky og Tanja fik øje på - men det må have været noget interessant. 


 Næste skridt er at komme ind og se nogle af de mange, store grotter som ligger ud til vandet. Jeg overvejer seriøst at få sendt mit dykkerudstyr herned. 

 Flere grotter ...
Ja, og så er her bare smukt. Fik jeg sagt det? At ALT heromkring er så smukt, at jeg nogen gange bliver helt underlig i hovedet af al den skønhed. 

5 kommentarer:

 1. Hader at man ikke kan 'like' på disse billeder af dine...... for jeg ville ha' 'liket' for VILDT - med <3'er ud af alle kropsåbninger!
  God weekend, Knørke

  SvarSlet
 2. Fantastiske fotos. Dejlige mennesker, smuk natur, som også jeg er vild med. Dog er jeg langt fra vild med "Club Creepy Crawleys" - uha den der ting med gul ryg og bladdimser på benene - *skrig*!

  Til gengæld synes jeg Bako ser overdejlig ud! Som i rigtig dejlig :-)! Synes jeg havde smidt en kommentar tidligere, men så kan jeg ikke finde den. Men nu har jeg. Glæder mig til mere skriv og flere fotos - bare mere - tak!

  SvarSlet
 3. Jeg tror myren er en edderkop ... Jeg elsker alle billederne!

  SvarSlet
 4. Ej hvor er den fin den gule habitjakke den lille fyr har iklædt sig. Dine billeder er fantastiske!

  SvarSlet
 5. Hvor ser det hele fantastisk ud!Er helt ked af, at jeg i min facebook-generations-iver ikke kan 'like' alle billederne.

  Det er sjovt. For jeg har aldrig før overvejet, at tage til Caribien, men efter at være begyndt at læse med her, snakker bedsten og jeg om at gøre det til sommer.

  SvarSlet