søndag den 31. marts 2013

Ren kontor-forelskelse

Glædelig påske til jer alle sammen. Traditionen tro går påsken i Costa Rica ud på, at alle tico'er møver sig ind i deres biler og oversvømmer alle landets badebyer - og således også Puerto Viejo. Jeg har med fulgt overlæg holdt mig fra byen, fordi den var så proppet. Og kystens eneste kommunikations-mast har været så overbelastet, at jeg har været uden internet siden engang i torsdags. Et par få, heldige gange har jeg fået lov til at være på nettet i fem minutter - og så er jeg blevet smidt af igen. Det har regnet stort set hver dag og jeg føler med de forretningsdrivende, som har sat næsen op efter at tjene en masse penge på påsken - årets mest travle sæson.

Da jeg luftede min uselviske bekymring for Edwin, sagde han: 
"Det skal du slet ikke tænke på, alle folk i byen ved, at tico'er er de nærigste mennesker i verden. Bare fordi byen er oversvømmet af folk, betyder det ikke, at der er nogen, som tjener penge på det ..."
"De fylder også strandene, så man knap kan komme til med sit surfboard," tilføjede han. 
Derefter udstødte han en ond latter, da endnu en regnbyge ramte mit hus.  

For mit eget vedkommende er regnvejrsdagene gået med hyggelige indendørs-syslerier. Og med eneret for bloggen, kan jeg nu bringe en helt fantastisk boligreportage. Jeg har nemlig indrettet et kontor! Og jeg er helt forelsket i det. Jeg tror aldrig, at jeg har haft så rar en arbejdsplads. Se bare her: 


Her er et oversigtsbillede. Mit nye kontor befinder sig i den ene ende af verandaen. I den anden ende hænger min hængekøje, så jeg kan tage mig en hurtig slapper, hvis arbejdet bliver for krævende ...
AJ, men er det ikke bare mega-hyggeligt? Det er også helt fantastisk om natten, fordi jeg har fået sat lys på junglen. Der hænger en udvendig lampe på hjørnestolpen. Så nu kan jeg se junglen døgnet rundt fra mit skrivebord. 

Her er det endegyldige bevis på, at Obie og Red endelig har accepteret hinanden. Her er de faldet i søvn hoved mod hoved. Nåeh, søde hundedrenge ...


Husets nyeste beboer, Yuma, har vist sig at være en sand computer-pestilens. I morges skrev hun således 'lkjfglk,cmvlklfjlakjflkj' til en af mine facebook-venner, mens jeg var på toilettet. Når hun ikke  skriver uforståelige beskeder, hænger hun i netdøren eller driller Red. Hun tror, at hun kan slippe af sted med hvadsomhelst, fordi hun er nuttet. Og det kan hun faktisk også ... 


Red og Obie fra en anden vinkel. Jeg synes, at Obie er så sød og charmerende med sit grå skæg. 


Jeg ved, at enhver ordentlig boligreportage skal indeholde lækre detaljebilleder. Her er det mine pynteskeletter, der har fået en midlertidig plads i dimse-frøen. Skeletterne havde jeg med fra Danmark, så jeg kunne skabe et unikt og personligt præg på min fremtidige bolig. Jeg regner med at hænge skeletterne op i snore over mine skriveplads og på den måde skabe stemning og hygge.


Til venstre ses to frøkroner fra Jabilo-træet, som jeg også kalder for det uvenlige træ, fordi det er tæt besat med pigge. Disse frøkroner er tørrede. Normalt eksploderer de med samme lyd som et pistolskud, så frøene kan blive spredt mest muligt. Først gang jeg hørte en frøkrone-eksplosion, blev jeg virkelig forskrækket. Nu har jeg vænnet mig til det. Når det er sæson, kan træet skyde 20 - 30 gange i døgnet. 
Til højre er det huset fra en jungle-snegl. Jeg har noteret mig, at det er mere fladt end almindelige sneglehuse. 


Elefanten har jeg fået foræret og den lille fyr er mr. Claymore, som Rafael lavede til mig, inden han tog af sted. Jeg elsker mr. Claymore og passer godt på ham. Hver gang jeg kigger på ham, sender jeg en kærlig tanke til den mexicanske vagabond. 

 Det er så planen, at udødelig litteratur skal udgå fra denne plads ...


Tjek lampen. Det er lige som at have et smykke i sit hus. Den hang i en butik i byen og var simpelthen svinedyr. Jeg faldt i staver over den hver gang, jeg gik forbi - men var for nærig til at købe den. Så kom Majse og besøgte mig ... og købte den til mig i fødselsdagsgave. Fantastisk gave!


 Ren luksus. Farber Castell har en flagshipstore i et shoppingcenter i San José. Og den slags kan jeg overhovedet ikke stå for. Jeg har lagt en del penge der, men har til gengæld også de mest udsøgte skriveredskaber. Den lille kasse med farvetusser var helt uimodståelig. 


 Hjernerne har også fået plads i mit nye kontor. Den syge hjerne yderst til højre fungerer også som holder til røgelsespinde. Det lille bord har Funky lavet til mig, fordi jeg havde en lang periode, hvor jeg sad og skrev på min yogamåtte med computeren stablet op på to puder. Det er sådan et fint lille bord - og der er skrevet en hilsen til mig på undersiden af det. En sød hilsen. 


 Dimse-frøen som er købt i Purto Viejo. Jeg prøver at lade være med at fylde mit hus med ting og sager,  men denne frø kunne jeg ikke stå for ...


Og når jeg sidder og skriver, har jeg denne udsigt. Det er så luksuriøst, at jeg stadig føler trang til at knibe mig i armen over at have al den herlighed så tæt på mig. Heldigvis er de store jagtedderkopper gode til at få mig ned på jorden igen, når jeg bliver alt for lallende begejstret over junglen. 


Husets firbenede beboere i min streg. 


 Her soves meget ... Her er det Yuma ... 


 
... Og Obie ...


... Og Negrita. Hun er bange for lyden af kameraet og det er derfor, hun ser så skeptisk ud. Negrita elsker sin seng som jeg har lavet til hende i det andet hjørne af verandaen. Herfra kan hun overskue verden fra en behagelig position ... 

... Red har også egen seng ... 


... Og Carla har som den eneste hund adgang til min seng ... 

6 kommentarer:

 1. Ih, hvor dejligt med et kig ind i din verden. Tænker at det er balsam for sjælen at sidde der og stirre ind i junglen mellem sætningerne <3

  SvarSlet
 2. Det er så fedt, Malou! Og det er fedt at jeg endelig har fået indrettet mig ordentligt, så jeg har en rigtig skriveplads. Jeg føler, at jeg på den måde tager min skrivning alvorligt.

  SvarSlet
 3. Fantastisk udsyn og skriveplads (når man ellers fortrænger tanken om alt krybet!!! - det har jeg lidt svært ved. Og dine firbenede venner er bare for søde - især mislingen, hende kunne jeg godt kidnappe, hvis ikke lige, det er fordi jeg er dødallergisk :-)

  SvarSlet
 4. Faktisk er her ikke så meget kryb, som jeg tror, at du og andre tror ;-) I hvert fald generer det mig ikke, at her er græshopper, biller, sommerfugle og den slags. Og efterhånden har jeg vænnet mig til at der engang imellem dukker en edderkop eller en skorpion op. Men det er ikke slemt, amar og halshug, det er det ikke.
  Og udsynet er det hele værd! Tak for din kommentar <3

  SvarSlet